19. helmikuuta 2014

Katsaus virolaiseen nykytaiteeseen. Tiit Pääsuke, Uno Roosvalt, Laurentsius ja Valeri Vinogradov Hämeenlinnassa 25.2.-9.3.2014

Hämeenlinnan pääkirjasto on tunnettu siitä, että se toimii myös jatkuvasti vaihtuvien, ammatillisesti tasokkaiden taidenäyttelyjen tilana. Sen lisäksi, että Hämeenlinnan Taiteliijaseura ry esittelee kirjaston aulatilassa säännöllisesti kuukauden taiteilijan, tila on nyt myös kansainvälisen näyttelytoiminnan käytössä. 

Virolaisen nykytaiteen katsaus Seinästä seinään esittelee neljän tunnetun virolaisen nykytaiteilijan teoksia. Näyttely kiertää Suomea Tuglas-seuran tuottamana, ja sain ilahduttavan kutsun osallistua ripustamiseen Hämeenlinnassa. Suurkiitos - Aittäh, luottamuksesta ja tilaisuudesta saada tutustua virolaisen nykymaalauksen helmiin.

Tiit Pääsukea arvostetaan Viron nykytaiteen suurimpana koloristina, Uno Roosvalt tunnetaan luontoaiheiden kuvaajana, Laurentsius eli Lauri Sillak yhdistää akateemista maalausta nykytaiteen teemoihin,  Valeri Vinogradovin abstrakteista maalauksista on esillä Metsä-sarja.

Taiteilijoita yhdistää se, että he ovat kaikki neljä tunnettuja myös Viron taideakatemian maalaustaiteen opettajina. Tiit Pääsuke on toiminut opettajana myös Suomessa.

Näyttely Seinästä seinään esillä Hämeenlinnan kaupunginkirjastossa 25.2.-9.3.2014 kirjaston aukioloaikoina, linkki tässä Hämeenlinnnan pääkirjasto. Hämeenlinnasta näyttely jatkaa Kokkolan Visu-galleriaan 12.3.-19.4.2014.

Näyttelystä lisätietoja Tuglas-seuran sivuilta http://www.tuglas.fi/
Linkki kiertonäyttelyn esittelyyn Seinästä seinään 2014

Tiit Pääsuke: Minu vabaduse väljak - My freedom Square, 145 x 130 cm, 1980-2007. (Vapaasti suomeksi käännnettynä "Minun vapauden aukio").

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti