20. maaliskuuta 2017

Ikkuna Muotokuvaan - Näyttely Akvart Galleriassa 4.4.-16.4.2017


Ryhmänäyttelymme valmistelut ovat loppusuoralla.

Tuula Revellin 15.3.2017 laatima näyttelytiedote on julkaisuvapaa heti:

Näyttelyssä olevat muotokuvat ovat taidemaalari Marjukka Paunilan muotokuvakurssilla maalattuja kuvia. Kurssi pidettiin tammi-helmikuun vaihteessa 2017 Vuosaaressa, Kulttuurikeskus Sofiassa. Kurssi kesti viisi päivää.

Oppilaita oli 15, joista 14 osallistuu tähän näyttelyyn:

Kirsi Andersson, Riitta Holopainen, Pirjo Laaksonen, Anja Laurila, Irina Lindqvist, Riitta Lindström, Tuula Revell, Marjatta Salmi, Raili Savolainen, Kirsikka Savonen, Leena Turkia, Riika Vepsä-Tapper, Malla Villanen ja Virpi Viitala.

Malleina kurssilla olivat Helsingin Sanomien toimittaja Tuija Pallaste ja trubaduuri Veli Rauhala.

Marjukka Paunila kuvaa tapahtumaa näin:

"Muotokuvamaalauksesta puhuttaessa tulee aika usein sellainen tunne, että se on eriytetty omaksi salaiseksi lajikseen. Ehkä juuri siksi monet muotokuvat näyttävät kylmiltä ja kuolleilta keskittyessään liikaa jäljentävään, valokuvamaiseen ajatukseen. Muotokuvan maalaamiseen suhtaudutaan monesti eri lailla kuin muuhun taiteelliseen työskentelyyn...Muotokuvan maalaamisessa on kysymys toisen ihmisen olemuksen vangitsemisesta.

Tuija Pallaste laati kurssin innoittamana laajan artikkelin Helsingin Sanomiin (HS 5.2.1017). Siinä hän vertasi muotokuvia selifieihin ja totesi mm.: "Selfieiden aikakaudella kuka tahansa saa potrettinsa seinälle. Sellaisen kuin itse haluaa. Muotokuvamaalari sen sijaan piirtää ihmisen sellaisena kuin hänet näkee.". Tämän hän kirjoitti nähtyään yli viisikymmentä muotokuvaa itsestään.

Lisätietoja
Tuula Revell
tuula@aadi.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti